Bordspel Blog
  • Home
  • Reviews
  • Speluitleg
  • Top 5
  • Tips
  • Over ons
    • Wie zijn wij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Webshop
25 mei 2021 door Lisanne

Codenames: Disney – Review: Codenames met een magische twist

Codenames: Disney – Review: Codenames met een magische twist
25 mei 2021 door Lisanne

In twee teams ga je strijden om als eerste alle Disneykaarten te vinden die bij jouw team horen. Door de codewoorden die de teamleider van je team geeft moet je proberen de juiste Disneykaarten aan te wijzen. Maar als je een foute Disneykaart aan wijst, kun je je tegenspelers daarmee helpen. Het is dus echt een wedstrijd om als eerste alle Disneykaarten van jouw team als eerste te vinden! Ben je benieuwd naar wat wij van Codenames: Disney vinden? Lees dan snel verder!

Aantal spelers:       2 – 8+ spelers 
Leeftijd:                  vanaf 8 jaar
Speelduur:             15 minuten
Uitgever:                White Goblin Games
Prijs:                       €27,50

Inhoud van de doos

Doel van het spel

In Codenames: Disney moet je met je team als eerste je Disneykaarten vinden. Door de codewoorden die je teamleider geeft, moet je proberen als eerste alle Disneykaarten die bij jouw team horen aanwijzen. Als het jouw team lukt als eerste alle Disneykaarten van jullie team te vinden, dan hebben jullie het spel gewonnen!

Toegankelijkheid

In het spel is een makkelijke variant en een variant voor gevorderden opgenomen. Als je dus nieuw bent in het spel, kun je met de makkelijke variant beginnen. De regels van het spel zijn ook erg eenvoudig en niet heel uitgebreid. Daarnaast is het spel met 2 tot 8 (of meer) spelers te spelen, als je maar twee teams kan samenstellen van ‘ongeveer’ een gelijk aantal spelers. Zo is het spel dus in veel verschillende groepsgroottes te spelen. Hierdoor is Codenames: Disney een super goed toegankelijk spel!

Disneykaarten

Vormgeving

Voor de Disney fans is de vormgeving van dit spel écht een feestje. Het spel bestaat uit 200 Disneykaarten met op elke kaart een andere afbeelding uit allerlei verschillende Disneyfilms. Het speelmateriaal is verder ook van goede kwaliteit. De speelkaarten en de sleutelkaarten zijn prima in kwaliteit en de afdekkaarten zijn van erg stevig materiaal. En heel leuk, de kaartenstandaard is in de vorm van het hoofd van Mickey Mouse!

Het enige nadeel van de vormgeving van het spel is dat de doos geen insert heeft, waardoor alles (wel in zakjes, maar dan nog) los in de doos ligt. Vinden wij altijd een beetje jammer. Ook voelt de doos van het spel zelf toch een beetje goedkoop aan en de doos is ook niet heel erg stevig.

Gameplay

Als jouw team aan de beurt is, mag je teamleider één codewoord geven en achter het codewoord zegt hij een getal dat slaat op het aantal kaarten waarop het codewoord gebaseerd is, bijvoorbeeld WINTER 3. Dan is het aan de rest van het team de taak dat jullie de juiste Disneykaarten aanwijzen.

Als je het goed hebt geraden, legt de teamspeler een afdekkaart van jouw teamkleur op de aangewezen kaart. Vervolgens mag je de volgende kaart raden. Het aantal keer dat je mag raden is het getal dat de teamleider heeft gezegd bij de hint + 1 keer extra. Bij de hint WINTER 3 mag je dus 4 keer raden.

Maar als je één keer een foute Disneykaart aanwijst, dus een kaart van je tegenstanders of een kaart van een neutrale kleur, is je beurt voorbij en mag je niet meer raden. Ook als je nog niet aan het maximale aantal zat wat je eigenlijk mocht raden.

Sleutelkaarten voor het gevorderde spel (boven) en het makkelijke spel (onder)

Herspeelbaarheid en uitdaging

Elke keer dat je speelt heb je andere Disneykaarten voor je liggen en ook de sleutelkaart is elk spel anders, mits je niet steeds dezelfde pakt natuurlijk. Daarnaast heb je twee manieren om het spel te spelen. Je kunt er namelijk voor kiezen om te spelen met de afbeeldingen, met de tekst of een combinatie van beiden. Op deze manier heb je altijd wel andere hints omdat er altijd een andere combinatie van kaarten is en daardoor is ook het spelverloop altijd anders.

Het spel is niet super uitdagend, maar het kan toch soms best lastig zijn om een codewoord te bedenken voor iets wat betrekking heeft op meerdere Disneykarakters uit verschillende films. En het is ook wel zo dat je goed je best wil doen omdat je natuurlijk samen met je team wil winnen. Dus het ‘wedstrijdelement’ in het spel maakt wel dat je best fanatiek in het spel kan zijn en het spel wat uitdagender maakt. Maar verwacht zeker niet een al te moeilijk spel!

Plus- en minpunten

De pluspunten voor Codenames: Disney zijn:

  • Erg leuk partyspel, ook voor als je met wat meer spelers bent.

De minpunten voor Codenames: Disney zijn:

  • Geen insert in de doos, dus alles los in de doos.
De afdekkaarten & einde van het spel kaart

Conclusie en score

Codenames: Disney is een superleuk partyspelletje en zeker als je Disneyliefhebber bent is dit spel een feestje om te spelen met alle karakters die voorbij komen! Door zowel de makkelijke als de gevorderde variant, kun je zelf de moeilijkheidsgraad van het spel kiezen en ook wel een beetje de lengte van het spel aanpassen. Wij hadden zelf nog nooit een versie van Codenames gespeeld, maar zijn met Codenames: Disney aangenaam verrast en we hebben ons dan ook al prima met het spel vermaakt. Wat ons betreft is dit zeker een aanrader!

Toegankelijkheid
Vormgeving
Herspeelbaarheid
Speelplezier
Gemiddelde

Codenames: Disney is binnenkort verkrijgbaar. Ben je enthousiast geworden en wil je het spel vast pre-orderen? Klik dan hier!

60

SHARES
Deel op Facebook
Tweet
Follow us
Share
Share
Share
Share
Share

Codenames Codenames: Disney kaartspel Review White Goblin Games

Vorige artikelDe Magische Markt van Cameloot - Review: Wees een overloper en wordt de rijkste handelaar van Cameloot!Volgende artikel Leuke spellen onder de €15!

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest recente berichten

Mindmaze: That’s Life – Review: Ontrafel de verhalen!30 november 2021
Splurt! – Review: Een partyspel voor iedereen!26 november 2021
Blast – Review: Verdedig de Melkweg!17 oktober 2021
Unmatched: Gevecht der Legendes – Review: Welke legende kies jij?28 september 2021
Asante – Review: Voor de slimme handelaren!15 augustus 2021
Roam – Review: Ontwaak Arzium!6 augustus 2021
Spellentips voor op vakantie!28 juli 2021
Fairy Trails – Review: Leg jij de mooiste paden?21 juli 2021
Cubitos – Review: Dobbelstenen kampioen!16 juli 2021
Daxu – Review: Moge de beste winkelier winnen!6 juli 2021

Gerelateerde berichten

Mindmaze: That’s Life – Review: Ontrafel de verhalen!30 november 2021
Splurt! – Review: Een partyspel voor iedereen!26 november 2021
Blast – Review: Verdedig de Melkweg!17 oktober 2021
Unmatched: Gevecht der Legendes – Review: Welke legende kies jij?28 september 2021
Asante – Review: Voor de slimme handelaren!15 augustus 2021
Roam – Review: Ontwaak Arzium!6 augustus 2021
Spellentips voor op vakantie!28 juli 2021
Fairy Trails – Review: Leg jij de mooiste paden?21 juli 2021
Cubitos – Review: Dobbelstenen kampioen!16 juli 2021
Daxu – Review: Moge de beste winkelier winnen!6 juli 2021

Social Media

Contactinformatie

info@bordspelblog.nlwww.bordspelblog.nl

Tags

999 Games (24) 999Games (11) 1000 Bommen en granaten (2) Asmodee (9) Bordspel (39) Bordspellen (9) Catan (2) Catan basisspel (2) Days of Wonder (4) De vergeten stad (2) De zoektocht naar El Dorado (2) Dobbelspel (9) evenement (3) Good Games Publishing (2) kaartspel (33) Keymaster Games (3) Kwakzalvers van Kakelenburg (2) Love Letter (2) Machiavelli (2) Machiavelli Deluxe (2) nieuwe spellen (2) nieuws (4) Parijs (2) Parijs: De lichtstad (2) Partyspel (2) RedBox (2) Review (34) Saboteur (2) Similo (2) Similo: Sprookjes (2) Spellen voor 2 spelers (2) Speluitleg (10) Strategisch (2) Tavern Games (2) Ticket to ride (3) Ticket to ride europe (2) Tiny Towns (2) Tips (2) Top 5 (4) Tsukiji (2) Twee spelers (2) Twee speler spel (4) vooruitzicht (4) White Goblin Games (33) Z-man Games (3)
© 2020 Bordspelblog.nl
Privacy Policy