In Mindmaze: That’s Life probeer je raadsels over waargebeurde verhalen uit het alledaagse leven op te lossen. Met behulp van de inleiding die door de spelleider wordt voorgelezen, is het aan de andere spelers om de juiste vragen te stellen en daarmee het verhaal én de sleutelwoorden te ontdekken. De speler die uiteindelijk de meeste punten heeft verzameld door de juiste vragen te stellen, is de winnaar.
Ben je benieuwd naar wat wij vinden van Mindmaze: That’s Life? Lees dan snel verder!
Aantal spelers: 2 – 8 spelers
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Speelduur: 45 minuten
Uitgever: White Goblin Games
Prijs: €14,95
Doel van het spel
In Mindmaze heb je als doel dat je het raadsel rond een waargebeurd verhaal gaat oplossen door middel van het stellen van vragen. Door het raden van sleutelwoorden in het verhaal, kun je punten verzamelen. De spelleider krijgt punten wanneer hij een hint moet voorlezen aan de rest van de spelers. Als alle kaarten op de stapel zijn gespeeld, dan wint de speler die gedurende het spel de meeste punten heeft verzameld.
Toegankelijkheid
Mindmaze is een spel wat iedereen zou kunnen spelen, want het enige wat je moet doen is (de juiste) vragen stellen. Maar wat wij wel hebben ervaren is dat het toch wel erg lastig is om op de juiste manier te denken en dan hierin de juiste vragen te stellen. Dit maakt dat wij de toegankelijkheid toch iets minder groot vinden.
Vormgeving
Wij vinden de verhalende afbeeldingen op de kaartjes erg leuk, ondanks dat ze je soms wel op een dwaalspoor zetten 😉 Daarnaast zijn alle spelelementen op een fijne manier verwerkt op de kaartjes. Wat ons betreft is de vormgeving voor dit spel dus zeker geslaagd.
Gameplay
In Mindmaze kun je zelf bepalen met hoeveel kaarten je het spel gaat spelen. Je kunt hierin kiezen uit een aantal kaarten gelijk aan het aantal spelers, of een aantal kaarten dat vermenigvuldigd is met het aantal spelers. Zo kan iedereen eenzelfde aantal keer de spelleider zijn.
De spelleider pakt een verhaalkaart en lees de voorkant van de kaart voor. De achterkant van de kaart blijft voor de andere spelers geheim. De spelers gaan in verschillende rondes om de beurt vragen stellen om zo uiteindelijk het verhaal op te lossen.
De achterkant van de kaart bestaat uit de oplossing van het verhaal, een aantal gemarkeerde sleutelwoorden en 3 hints. In vier rondes proberen de spelers vragen te stellen die verband houden met het raadsel. Als een vraag direct verband houd met één van de sleutelwoorden, dan geeft de spelleider dit aan en krijgt deze speler twee punten.
In één ronde mogen in totaal 8 vragen worden gesteld. Na de eerste 8 vragen leest de spelleider de eerste hint voor. Dan start de volgende ronde. Elke keer als de spelleider een hint moet voorlezen, ontvangt de spelleider 1 punt.
De kaart is voltooid wanneer alle sleutelwoorden zijn geraden. Dan is de volgende speler de spelleider en worden dezelfde stappen doorlopen. Wanneer alle raadsels zijn behandeld, eindigt het spel. De speler met de meeste punten heeft gewonnen. Maar wanneer een speler tijdens het spel de 30 punten heeft bereikt, dan eindigt het spel direct en heeft die speler gewonnen.
TIP: Mocht je het spel liever willen spelen als coöperatief spel, dan kun je met de coöperatieve variant het scoren van punten weglaten en gezamenlijk de juiste vragen proberen te stellen.
Herspeelbaarheid
Mindmaze bevat 40 verhaalkaarten, dus oneindig herspeelbaar is het spel niet. Na verloop van tijd zal je natuurlijk wel de kaarten weer een keer opnieuw kunnen spelen, maar echt herspeelbaar is het natuurlijk niet. Als je fan bent van Mindmaze en je toe bent aan nieuwe verhalen, kun je natuurlijk wel één van de andere Mindmaze varianten aanschaffen.
Uitdaging
Qua uitdaging zit je met Mindmaze zeker wel goed. De verhalen zijn namelijk zeker niet makkelijk te raden en je hebt echt wel de juiste vragen nodig om iets verder te komen hierin.
Plus- en minpunten
De pluspunten voor Mindmaze: That’s Life zijn:
- Leuke verhalen
- Coöperatieve variant
De minpunten voor Mindmaze: That’s Life zijn:
- Toch wel wat lastiger dan verwacht.
Wat vinden wij van Mindmaze?
Als je een echte speurneus bent en het leuk vind om door de juiste vragen te stellen een verhaal te ontdekken, dan is Mindmaze zeker een aanrader voor jou! Daarbij heb je ook nog eens zelf de keuze of je het spel coöperatief of tegen elkaar wil spelen.
En ondanks dat het soms best lastig kan zijn om het verhaal te ontrafelen en de juiste sleutelwoorden te vinden, zorgt je nieuwsgierigheid naar de oplossing er wel voor dat je het verhaal wel verder probeert op te lossen.
Mindmaze: That’s Life bevat 40 verschillende waargebeurde verhalen uit het alledaagse leven. Maar het leuke is dat je dus ook kan afwisselen in thema’s door de andere varianten van Mindmaze te spelen.
Wij vonden Mindmaze in ieder geval een prima spelletje, ondanks dat we er soms niet helemaal uit zijn gekomen. Wel twijfelen we eraan of het spel soms niet écht wat te moeilijk is, maar dat kan natuurlijk ook aan onszelf liggen 😉
Toegankelijkheid
Vormgeving
Herspeelbaarheid
Speelplezier
Ben je enthousiast geworden en zou je Mindmaze: That’s Life willen aanschaffen? Klik dan hier om het spel te bestellen!
Klopt helemaal! Wij vinden Mindmaze ook leuk om te spelen, maar het is soms best lastig om de juiste vragen te stellen. 😉